1. 9. 2009

Výlet na Moravu

Posledný víkend sme si užili v Litomyšli na závodoch v coursingu. Počasie krásne, nálada priateľská, čo viac sme si mohli želať ?

Kipi + Isoke pred štartom

Na závod dorazili basenjici v tomto zložení: Isoke Hanáček, Haya Ekibondo, Gambo Ekibondo a Kipi. Po zaregistrovaní do prvého rozbehu nastúpili dvojice Haya+Gambo a Isoke+Kipi.
Pred štartom
Kipi zabehla prvý beh celkom fajn, bolo ale vidno že nie je až v takej kondícii ako by bolo potrebné...Za prvý beh dostala 166 bodov. Všetci sme boli ale prekvapení a náležite pyšní na to, aké tesné vysledky prvého kola boli : Haya a Isoke rovnako 168 b., Gambo 164 b.

Do druhého kola nás teda rozdelili : Haya+Isoke a Kipi +Gambo. Dráha na druhé kolo bola perfektná veľmi divácky atraktívna a ako sme videli pre veľa psíkov aj náročná. Nie ale pre basenjikov, pre našich miláčikov to bola trať akurát, aby mohli predviezť svoje schopnosti.

Kipi,Gambo, Gašty a párečky

Kipi s Gambom predviedli parádny spoločný beh, bolo super sa na nich pozerať. Videli sme ale, že beh do kopca bol pre Kipi náročný, jednoznačne tam ledva fučala za Gambom. Z toho, čo sme videli je jasné, že musíme pracovať na kondičke (Kipinkynej aj mojej:)) Záver behu bol veľmi pekný až na to že Kipi skočila na lep staviteľom dráhy a nechala sa v závere nachytať a návnada jej nachvíľu unikla za kopečkom. Haya s Isoke zabehli veľmi vyrovnaný beh, tiež sa pekne dopĺňali, do cieľa dobehla prvá Haya, čo však pri coursingu nie je to najdoležitejšie. Naozaj všetci zabehli veľmi pekne , preto sme veľmi netrpezlivo očakávali výsledky. A dopadlo to takto.

Feny:
1. Isoke Hanáček 342 b.
2. Haya Ekibondo 342 b.
3. Kipi 339 b.
Psík: Gambík 339 b.
Bolo to supééééér !

Žiadne komentáre: