27. 5. 2009

Na závodoch v zahraničí :)

Vzľadom na to, že na Slovensku si zatiaľ Kipi nezabehne dostih s riadnou basenji konkurenciou, pokial sme nechceli vidiet Kipi behat len samotnu , museli sme sa vybrať na závod do susedných Čiech.Vybrali sme si medzinárodný dostih Grand Prix Bohemia, ktorý sa konal minulú nedeľu. Basenji konkurencia už tam na nás čakala : skúsené dostihové profíčky Fable Hanáček a Cittuli Owando, športovec Ankan Ningen Banken a vychádzajúca hviezda Haya Ekibondo.
Po zvítaní a zaregistrovaní sme sa pomaly nachystali k prvému rozbehu. Kipi v čiernej dečke dostala dráhu číslo 6. Štart nebol pre nás ideálny, Kipi trochu v boxe zaspala, rýchlo sa ale spamatala a vyrazila. Nevydržalo jej to ale dlho ,v druhej polovici okruhu to nejako vzdala a dobehla len tak, aby sa nepovedalo ako posledná... začiatok nič moc.
Tak sme si na slniečku trochu pred finálovým behom oddýchli a rozmýšlali sme nad tým, čo sa bude diať v hlave našeho basenjika v druhom behu. Finálový beh sme štartovali v krásnej žltej dečke, vylosovali nám box č. 1. Hovorím si paráda !!! To bude parádny štart, aspoň nebudeme posledný. Aký omyl :(((. Kipi v boxe zaspala ešte dlhšie ako pri rozbehu, vybehla až keď všetci ostatní už boli dááávno preč. Takže výhoda 1.boxu v čudu a Kipi zasa posledná. Vyrazila síce posledná ale skupinku dobehla a postupne sa začala prepracovávať dopredu. Kým dorazila k cielu prepracovala sa tesne pred koncom na krásne 3.miesto. 1.miesto obsadila favoritka Fable a na 2.mieste skončil Aki (Ankan Ningen Banken). Kipi nás prekvapila dvojnásobne : príšernými štartami z boxov a svojou húževnatosťou a bojovnosťou prepracovať sa zo strateného posledného miesta do predných pozícií. A to bola pre nás najväčšia radosť dňa !

Žiadne komentáre: